Politika zasebnosti

Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Piškotki nujni za delovanje strani so ključni, neobvezni piškotki za analitiko pa se uporabljajo le z vašim soglasjem. Izklop nekaterih piškotkov lahko vpliva na vašo izkušnjo brskanja.

Spletna stran uporablja Google Analytics, storitev spletne analize podjetja Google Ireland Ltd. (»Google«), ki uporablja piškotke za analizo uporabe spletne strani.

Informacije, ki jih zbere piškotek, se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in shranijo tam. Storitev Google Analytics na tej strani vključuje kodo »gat._anonymizeIp();«, ki zagotavlja anonimno zbiranje naslovov IP. Google skrajša vaš IP naslov znotraj EU in EGP. Samo v izjemnih primerih se celoten IP naslov prenese na Googlov strežnik v ZDA in tam skrajša. Google uporablja te informacije za analizo uporabe spletne strani, izdelavo poročil o aktivnostih in zagotavljanje dodatnih storitev, povezanih z uporabo spletne strani in interneta. Google lahko te podatke posreduje tretjim osebam, če to zahteva zakon ali če te tretje osebe obdelujejo podatke v imenu Googla. IP naslov, ki ga posreduje vaš brskalnik v sklopu storitve Google Analytics, ni združen z drugimi Googlovimi podatki.

Google Analytics uporabljamo za analizo in izboljšanje uporabe naše spletne strani ter izboljšanje naše ponudbe za uporabnike. Google deluje kot obdelovalec podatkov in teh podatkov ne sme uporabljati za lastne namene. Stran uporablja tudi poročila o demografskih značilnostih in zanimanjih. Piškotke uporabljamo za anonimno oceno demografskih značilnosti in zanimanj obiskovalcev ter izboljšanje spletne strani. 

Shranjevanje piškotkov lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Podatke o vaši uporabi spletne strani lahko preprečite beleženju in obdelavi s prenosom in namestitvijo dodatka za brskalnik, ki je na voljo na spletni strani. Sledenje lahko preprečite na več načinov:
a) z nastavitvijo brskalnika,
b) preko nastavitev oglaševanja Google na strani Google Ads Settings,
c) z nastavitvijo možnosti piškotkov.